Жир, будучи одним із механізмів виживання, допомогає людині не замерзнути, не вмерти від голоду та подолати безліч інших труднощів. Щоб його кількість залишалася в межах норми, потрібно розібратися в причинах надмірного накопичення організмом запасів харчування, що і пропонує зробити сайт PapiGutto - рецепти італійської кухні.

Найпоширеніша проблема – надлишок вуглеводів, особливо рафінованих (цукор). Людський організм просто не пристосований для їхнього зберігання у великій кількості. Лише 60-80 г вуглеводів у вигляді глікогену розподілено у м’язах, приблизно стільки ж в печінці, а ось все, що поступає понад цієї норми, гарантовано стає жировими запасами. У 100 г жирів тваринного чи рослинного походження міститься в середньому 900 ккал. І ось вони також, якщо все-таки не задіюються, ще швидше, ніж вуглеводи, поповнюють наявні запаси. Подальший процес розщеплення жирів достатньо складний, а витрачатися вони починають тільки тоді, коли енергетичні запаси білків та вуглеводів вичерпані.

Також потрібно з’ясувати, де цей жир накопичується. Адже це не тільки підшкірно-жирова клітковина, але й і всі внутрішні органи. Такі жирові відкладення називаються вісцеральними. Це саме той небезпечний черевний жир, запаси якого визначають стадії ожиріння і стають реальною загрозою серцево-судинній системі, провокуючи виникнення важких захворювань. Тромбози, варикоз, інфаркти та інсульти призводять до тяжкої інвалідності та до летальних випадків.

Накопичення такого жиру перебувають за стінкою черевного преса і виштовхують її наперед. Якщо м’язи очеревини добре розвиті, то деякий час вони можуть утримати масу, яка напирає. Інакше утворюється відвислий випнутий живіт. Лише качання преса абсолютно не вирішить проблеми. Щоб надати животу підтянутого вигляду, необхідно позбутися внутрішнього жиру, тобто змусити його спалюватися.

Для цього потрібно зробити такі кроки:

- кардіонавантаження, під час яких показники частоти пульсу досягають 75% від максимального (розраховуються через віднімання віку від 220);
- скорочення кількості споживаних швидких вуглеводів чи їхнє цілковите вилучення для того, щоб зупинити приплив калорій для утворення нових відкладень.

Намагайтеся провести ретельний аналіз споживаних продуктів. Підрахуйте кількість калорій та жирів, які надходять до організму, за потреби скорегуйте свій раціон. Ви будете неприємно здивовані тим, що споживаєте їжі набагато більше, ніж вам потрібно!

Знову про кардіонавантаження. Час інтенсивного заняття повинен становити не менше 40 хвилин, оскільки в першу його половину буде спалюватися тільки глікоген, а уже потім жири. Звичайно, чим більший живіт ви собі "напрацювали", тим більше часу і зусиль знадобиться для того, щоб із ним розпрощатися. Не потрібно сподіватися на те, що швидко і назавжди від відвислих боків можна позбутися за допомогою деякої чарівної пілюлі, адже її ще ніхто не вигадав. Головне – зібратися, запастися терпінням та наполегливістю, і тоді все обов’язково вийде саме так, як ви того хочете!


Поделитесь в соцсетях: