Нове дослідження показує: щедрість корисна не лише для душевного стану. Також вона позитивно впливає й на стан здоров’я в цілому. Окрім цього, щедрість підвищує продуктивність праці, а також впливає на успіх.

До таких висновків прийшли вчені Університету Уортона. Так, вони заявляють, що щедрість являється чудовим мотиватором, сприяє розвитку творчості та більшим успіхам у кар’єрі. Іншими словами, якщо віддавати частину свого заробітку на благодійність, то можна досягти покращення свого фінансового становища.

Експеримент показав, що щедрість дозволяє збільшити свої доходи на 400% лише завдяки мотивації та збільшенню продуктивності праці. Люди, котрі мають сильну мотивацію допомагати іншим, можуть обернути це на користь собі. Так, наприклад, у деяких лікарів, які займаються приватною практикою, кількість пацієнтів майже вполовину більша тільки тому, що вони розкладають в туалетах мило. Це ще раз підтверджує, що турбота про інших притягує людей.

Що ж стосується продуктивності праці, то тут важлива щедрість зі сторони керівника. Адже коли люди знають, що їх винагородять то будуть працювати з більшим запалом.

Через те, що щедрість зменшує депресії та стреси, знижується й ризик серцево-судинних.


Поделитесь в соцсетях: