Досить часто трапляється так, що ми вживаємо значно більші порції їжі, ніж того потребує наш організм. Однак за допомогою всього лише своєї долоні можна визначити якою повинна бути кількість вживаних вуглеводів, жирів чи білків.

Отже, кількість білків не повинна перевищувати об’єму, котрий вміщається на долоні. Тваринний білок, а саме м'ясо, риба та кисломолочний сир, а також рослинні білки – бобові, соєве м'ясо та тофу – повинні займати місце приблизно як мобільний телефон.

Жири не повинні перевищувати великий палець. Відомо, що жири є однією із складових обміну речовин. Проте зловживати ними не варто. Одна порція жирів повинна дорівнювати розміру великого пальця.

Кулак – це кількість вуглеводів. Порція всіх складних вуглеводів – рис, крупи, хліб, фрукти та інші – за об’ємом повинні бути як ваш кулак.

Для того, щоб взяти необхідну кількість овочів, варто розставити пальці чимдуж. Проте їх можна вживати й більше, адже відомо, що вони багаті на вітаміни й волокна, а от калорій в них не значна кількість.


Поделитесь в соцсетях: