Всім відомо, що заміна деяких продуктів на інші дозволить не лише позбутися зайвої ваги, а й оздоровити організм.

Дієтологи світу склали список найбільш популярних продуктів, котрі можна замінити з користю для організму.

Так, наприклад, фахівці пропонують замінювати звичайне вершкове масло на авокадо. Таким чином, кожна вжита ложка буде мати на 75 калорій менше. Окрім цього, авокадо наситить організм більш корисними моно ненасиченими жирами.

Заміна майонезу на хумус також позитивно вплине на зайву вагу. Одна столова ложка хумусу має на 65 калорій менше, а також насичена клітковиною, залізом та протеїнами.

Дієтологи рекомендують замінити цукерки курагою, котра містить велику кількість кальцію, необхідного для здоров’я серцево-сосудинної системи. Калій позбавляє від набряків, нормалізує роботу серцевих м’язів та зміцнює стінки судин. Також в куразі багато вітаміну А, вітамінів групи В та заліза.

Заміна варення на заморожені ягоди чи фрукти дозволить отримувати не лише задоволення від їжі, але й користь для організму. Окрім великого вмісту вітаміну С, антиоксидантів та клітковини ягоди набагато менш калорійні. А для додаткового смаку їх можна обсмажити з корицею чи імбирем.

Спробуйте також замінити звичайне пшеничне борошно на бобове. Саме воно дозволить наситити організм клітковиною, адже в цьому продукті її у 8 раз більше, ніж у традиційному борошні.


Поделитесь в соцсетях: