Агросектор постійно нарощує свої темпи. Тож ґрунти в будь-якому куточку України із року в рік втрачають свою родючість та потребують все більших капіталовкладень. Відстежується зниження вмісту рухливого бору через значні посухи та інші кліматичні фактори. Тож відновлення його кількості у субстраті та рослинах – одна з найголовніших задач для фермерів та агрономів.

Бор – мікродобриво для успішного розвитку с/г рослинності

Чому ж цей хімічний елемент такий важливий? Щоб це зрозуміти, слід згадати його функції:
  • сприяє синтезу рослинної ДНК, РНК;
  • приймає участь у транспорті цукрів та формуванні клітинної стінки;
  • нормалізує засвоєння поживних речовин;
  • стимулює ростові процеси;
  • забезпечує продуктивне цвітіння, формування плодів.

Бор мікродобриво знадобиться рослині на всіх етапах її життя – від появи першого листка і аж до формування урожаю. Але якщо проігнорувати його вміст у субстраті (і виявиться, що він знаходиться у дефіциті) – можна зіштовхнутися з рядом проблем. А саме: появою сірих плям на листі, погіршенням тургору, зменшенням кількості запилених квіток, скручуванням листя, деформацією та відмиранням коренів.

Найбільш чутливими до дефіциту бору є ріпак, капуста, бобові культури, картопля, соняшник, цукровий буряк. Тож забезпечення рослин цим елементом у вигляді позакореневого підживлення є вкрай важливим та життєво необхідним вчинком кожного агронома.

ДоброДІЙ-Бор – новітнє та інноваційне добриво, сертифіковане в системі «Органік Стандарт» та рекомендоване до використання в органічному землеробстві. Воно успішно використовується у позакореневому підживленні с/г рослин задля збагачення їх бором та покращення цвітіння, плодоношення. Український продукт – це надійність, доступність, безпечність. А для рослин:
  • успішне пришвидшення ростових процесів;
  • ефективне вкорінення;
  • висока стресостійкість;
  • повноцінна закладка генеративних органів;
  • накопичення цукрів;
  • здорове насіння та плоди.

ДоброДІЙ-Бор – мікродобриво із екологічно-чистих складових, що не забруднюють навколишнє середовище. Використання його у позакореневому підживленні дозволяє усунути порушення росту, ліквідувати стресові фактори (кліматичні зміни, засухи).

Оскільки агросфера та конкретно, рослинництво, постійно набирають оберти популярності, тема створення нових, ефективних підкормок є досить актуальною. Борна кислота та бура відходять на задній план, поступаючись своїм місцем мікродобривам нового покоління.

Серед них ДоброДІЙ-Бор – мікродобриво нетоксичного складу (малонебезпечний продукт IV класу по ВООЗ). Сумісне із ОМД «ДоброДІЙ» та іншими препаратами компанії. Підвищує якісні та кількісні показники урожаю. Доступне як для агрохолдингів, так і для малих агропідприємств. Виправдовує себе уже в перший рік використання.

Читайте також: Рідкі добрива: захист рослин і висока врожайність


Поделитесь в соцсетях: