Сьогодні важко уявити сучасну кухню без такого надійного помічника як блендер. Можливості потужного блендера та ще й в комплекті із різноманітними насадками значно спрощують життя господинь. Завдяки їм багато трудомістких процесів можна не виконувати ручним способом, а використовувати багатофункціональний блендер, котрий може замінити одразу кілька кухонних побутових приладів, що дозволить Вам зекономити місце на кухні. Проте не слід вважати, що блендер зможе повністю замінити Вам кухонний комбайн, оскільки він на має таких широких можливостей та великої потужності.

У сучасних магазинах можна знайти широкий асортимент цього виду побутової техніки, тому споживач може легко розгубитися - як правильно обрати блендер і якими критеріями слід користуватися?

Критерії вибору блендера


Прийнявши рішення про необхідність придбання блендеру, слід врахувати його технічні характеристики. Важливими характеристиками, що допомагають обрати блендер, є:
  • кількість швидкостей;
  • потужність;
  • наявність чаші, її об'єм та матеріал;
  • додаткові функції.
Проте саме головне - слід визначитись який з видів блендеру Ви шукаєте: стаціонарного чи занурювального типу. Розглядаючи питання, скільки коштує блендер в Україні, можемо сказати про те, що блендер занурювального типу обходиться дешевше. При цьому він ще й достатньо мобільний, компактний та може подрібнювати навіть невеликі шматочки. Останнім часом в комплект до занурювального блендера додають ще й подрібнювач з вінчиком, що також впливає на зростання ціни такого набору. Подрібнювач у цьому випадку має вигляд зменшеної чаші кухонного комбайна, на дні якої знаходиться ніж. За його допомогою можна подрібнювати овочі, готувати дитячі пюре чи навіть робити фарш. Вінчик дозволяє перетворити кухонний блендер в міксер. Проте слід звертати увагу на міцність вінчика, якщо Ви плануєте збивати не тільки яйця, а й вершки та замішувати рідке тісто.

Якщо маєте бажання придбати блендер стаціонарного типу Ви зможете користуватись такими його перевагами, як: не потребує утримування в повітрі, що звільняє Ваші руки та дає можливість зайнятися іншими процесами; не розбризкує вміст чаші під час роботи; пристосований для роботи з більшим об'ємом продуктів, наприклад - з його допомогою буде легше приготувати суп-пюре для всієї родини. З іншої сторони, стаціонарні моделі блендерів дещо гірше перемелюють тверді продукти, тому їх можна рекомендувати для приготування коктейлів, пюре та соусів.

Як бачите, функціонал блендера досить різноманітний, що і робить даний прилад одним із самих корисних помічників на кухні.


Поделитесь в соцсетях: