Зараз криптовалюта вже не є якимось новим незрозумілим терміном. Для того, щоб інвестувати, більше не потрібно бути глибоко обізнаним в технологіях та складних інструментах. Зараз все набагато легше, тому що на ринку з’являється багато платформ та криптобірж, орієнтованих на зручність, прозорість та комфорт для користувача. Якщо ви тільки но почали досліджувати цифрові активи та не знаєте, з чого почати і як купити криптовалюту в Україні, цей матеріал буде корисним.

Як купити криптовалюту в Україні

Давайте подивимось, які взагалі є способи придбати криптовалюту:
  • централізовані;
  • децентралізовані біржі;
  • крипто гаманці.

Крипто гаманці


Велика кількість криптовалютних платформ пропонує опцію крипто гаманця, який легко завантажити на смартфон та користуватися будь де. Важливо продивлятися відгуки користувачів на крипто гаманці до того, як заводити гроші.

Криптобіржа


Зараз існує велика кількість криптовалютных майданчиків, які пропонують численні можливості заробляти пасивний дохід, використовуючи цифрові активи. Якщо вас цікавить питання як купити криптовалюту в україні, перша й головна рекомендація - це знайти надійну біржу. Є сенс шукати серед централізованих сервісів, адже вони забезпечують найвищий рівень безпеки користувачам та їх коштам. Такі криптобіржі як WhiteBIT, Binance авжеж заслуговують довіри. Погляньте на їх обсяг торгів за добу, кількість торгових пар, функціонал, великий вибір торгових інструментів тощо. Поважаюча себе компанія буде робити акцент на безпеці користувачів та можливостях для отримання прибутку. Серед інших інструментів WhiteBIT пропонує:
  • Стейкінг монет;
  • Обмін валют;
  • Можливість торгувати з фіатом;
  • Торгівля p2p, та інше.
Централізовані криптобіржі відкривають весь функціонал тільки для зареєстрованих користувачів. Верифікація - це процес перевірки даних про клієнта, та проводиться він з метою забезпечення найвищого рівня захищеності платформи. Тож, перед тим, як купити криптовалюту на централізованій біржі користувачеві буде запропоновано зареєструватися.

Однак є спосіб придбати цифрові активи, уникнувши верифікації. Це децентралізовані біржі. Почати проведення операцій на таких майданчиках можна одразу після того, як ви зайшли на сайт. Для цього вам буде потрібно мати крипто гаманець, адже децентралізовані біржі не тримають монети користувачів на своїх серверах. Тож ваші активи залишаються на ваших гаманцях, але в цьому випадку біржа не несе ніякої відповідальності за них.

Який варіант ви б не вибрали, ретельно вивчає умови роботи з біржею та процент комісій, який вона затягує за транзакції.

Читайте також: в Україні легалізують оплату криптовалютами


Поделитесь в соцсетях: