Останнім часом дрони видаються як загроза, якій важко протистояти. Це неправда, їм можна протидіяти та досить ефективно. Сучасні технічні методи протидії літаючим порушникам, добре себе зарекомендували. Ознайомитись з останніми українськими розробками можна, завітавши на сайт спеціалізованої компанії «Піранья-Тех». Тут представлені нові системи радіоелектронної боротьби у різних галузях.

Радіоелектронна боротьба – запорука ефективної безпеки

Ручне протидронне обладнання


Основний принцип роботи полягає у втручанні в систему керування польотом та систему передачі сигналів безпілотного літального апарату. Антидронна рушниця п'ятого покоління має вищу одноканальну потужність. Відстань перешкод більше та ефект удару може бути реалізований швидше та точніше. Крім цього пристрій має цілу низку вигідних переваг:
  1. Устаткування невелике та легке.
  2. Частота блокування точна, спрямована антена із високим коефіцієнтом посилення.
  3. Імпортні чіпи для забезпечення якості та стабільності.
  4. Вбудована батарея великої ємності тривалий час роботи в режимі очікування.
Варто зазначити, що протидронна рушниця просто в навчанні, зручна у використанні і не потребує жодних професійних додаткових навичок. Пристрій глушить сигнал від 428 до 5800 МГц, має п'ять робочих діапазонів, дві години безперебійної роботи і дальність дії 2000 метрів.

Компанія «Піранья-Тех» успішно працює понад 10 років на ринку, її продукцію купують у 25 країнах світу. Українське виробництво отримало високу оцінку від міжнародних експертів, які відзначають хороші характеристики засобів РЕБ та прийнятну ціну. Контроль за якістю продукції та впровадження нових розробок дозволяє підприємству не тільки підтримувати високий рівень, а й постійно розвиватися.

Галузь застосування


Щороку сфера застосування засобів радіоелектронної боротьби помітно збільшується. Це пов'язано зі зростаючою загрозою безпеці та появою нових видів БПЛА. Антидронна рушниця найчастіше затребувана в таких напрямках та галузях, як:
  • армія та поліція;
  • аеропорти та в'язниці;
  • нафтопереробні та хімічні заводи;
  • великомасштабні заходи;
  • концерти та великі конференції;
  • захист VIP-персон та приватних осіб.
Використання комплексної системи радіоелектронного захисту, наприклад, три противідронні гармати та один детектор дронів, здатне створити лінію контролю 8000 м та глибиною 2000 м. Даний варіант підходить для армії та буде ефективним для придушення БПЛА противника.

Раніше повідомлялося, як підібрати квадрокоптер для аматорської зйомки?


Поделитесь в соцсетях: