В проекті постанови Кабміну від 4 лютого 2013 року передбачається введення нових акцизних марок з трьохрівневим захистом. Заявлене нововведення є складовою частиною державної політики з питань контролю над оборотом та виготовленням алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Перехід на нову систему захисту дасть можливість контролювати обіг підакцизних товарів: виготовлення, оптовий продаж і т.д.

Експерти Міндоходів заявили про те, що використання нової системи акцизного захисту дасть можливість оптимізувати контроль над обігом підакцизних товарів та забезпечити своєчасну оплату акцизного збору в державну скарбницю. Такі заходи також можуть захистити людину від фальсифікованої та підробленої продукції, яка може бути навіть частково небезпечною для здоров’я людини.

В Міндоходів також говорять про те, що в найближчий час можливе підвищення акцизів, адже вони стоять на місці з 2008 року, а виробники підакцизних товарів підняли ціни на свою продукцію більше, ніж в 2 рази. Наприклад, у 2008 році мінімальна ціна на горілку складала 14 грн., а у 2013 – 30,1 грн.


Поделитесь в соцсетях: