У пріоритеті – молодіжні проєкти, які спрямовані на розвиток громад, інфраструктури, запровадження нових технологій, стартапів та інновацій, захист довкілля та покращення екологічного стану.

Благодійний фонд Бориса Приходька «РАЗОМ» виділяє гранти на розвиток громад

Засновник Фонду Борис Приходько переконаний, що така робота сьогодні дуже доречна, адже про відбудову і розвиток наших громад потрібно думати і планувати вже зараз:

«Молодь — вона креативна, активна і має багато чудових ідей. Особливо приємно, що вони думають не лише про сьогоднішній, а й про завтрашній день. А завдання Благодійного фонду «РАЗОМ» якраз і полягає в тому, щоб дати можливість реалізувати ці ідеї».

Втілення молодіжний проєктів має ще є таку соціальну складову як робочі місця. Нехай на початковому етапі їх буде усього кілька, але для невеликої громади це також важливо.

«Непоодинокі випадки, коли невеликі стартапи з часом розросталися до успішних бізнес-проєктів і навіть приносили інвестиції. Тут багато в чому залежить від наполегливості та бажання їх авторів та команди, яка втілюватиме в життя ідею. Для мене головне – дати їм вудочку, яка потім стане для них поштовхом до успіху і самоствердження, а для громади – механізмом розвитку та розбудови», – говорить Борис Приходько.

Грантівські проєкти Благодійного фонду «РАЗОМ» можу стати одним із головних елементів відбудови та розвитку громад. На думку засновника Фонду, більшість з них гармонійно впишуться в загальну стратегію розвитку населених пунктів. Такими напрямками можуть бути екологічний, освітній, соціальний, туристичний, творчий, спортивний, культурний напрямки тощо.

Соціальний фактор грантів Благодійного фонду «РАЗОМ»


«Також важливими напрямками грантів є стартапи та впровадження інновацій. Ми живемо в часи, коли подібні проєкти є важливою складовою розвитку територій. Молодь зможе долучатися до місцевого самоуправління, що також позитивно. Вони не бояться приймати ризиковані рішення і не бояться в черговий раз все починати заново, щоб досягти мети. У контакті з досвідченими управлінцями вийде цікавий тандем, який просуватиме цікаві ідеї. Зокрема для молоді. Адже ми бачимо, що молоді люди нерідко виїздять до великих міст або за кордон у пошуках роботи та більш високого рівня життя. Ми даємо їм можливість зробити це вдома. Тому відкриваємо для них «зелене світло», – ділиться думками Борис Приходько.

Є короткострокові і довгострокові проєкти. Борис Приходько каже, що такі проєкти можуть вписуватися в загальний контекст відбудови і розвитку області і громад. Він багато років займається благодійністю. Підтримує соціальну сферу, освітні заклади, медицину області, залучає кошти з державного бюджету на соціально-економічний розвиток Чернігівщини, часто буває в населених пунктах і спілкується з людьми. Каже, що вони дуже креативні, особливо молодь:

«У них багато цікавих ідей для розвитку громад. Я за те, щоб молодь після отримання освіти захотіла повернутися у свою громаду, у свої рідні міста та села й залишися тат жити. А для цього важлива наявність роботи, можливість цікаво проводити дозвілля, щоб працював культурно-спортивний простір, була необхідна інфраструктура. Це залежить від держави, від місцевих влад і від самої молоді. Я бачу, що сьогодні багато молоді прагнуть будувати своє майбутнє своїми руками. Більшість не сидить і не чекає, що хтось прийде і все принесе на тарілочці. Йдуть самі зі своїми ініціативами. Допомогу приймають із задоволенням. Тому ми рухаємось вперед і підтримуємо молодіжні ініціативи».

Читайте на тему: НБУ спрогнозував ділові очікування бізнесу


Поделитесь в соцсетях: