3 листопада у Львові відбудеться ювілейний християнський з’їзд молоді. Усі, хто буде присутнім на цьому дійстві мають на меті вшанувати пам’ять відомого Митрополита Андрея Шептицького.

Як відомо, ще 80 років тому Шептицький об’єднав молодих людей до спільної боротьби за УГКЦ. За планом організаторів, до Львова завітає молодь з різних міст України, зокрема Києва, Донецька та Харкова. Під час почесного з’їзду на честь Митрополита усі учасники приймуть присягу на вірність Христові.

З’їзд є ювілейним, а гасло, під яким пройде даний захід, є таким: «Українська молодь – Христові». До програми вшанування пам’яті Андрея Шептицького входить свята літургія у соборі Святого Юра, похід молитовною ходою до НУ ЛП, у якій відбудеться засідання. Після нього учасники зможуть бути присутніми на святковому концерті за участі Софії Федини, Оксани Мухи та Олександра Божинка.

Голова оргкомітету з’їзду, Роман Ковалів, каже: «Даний з’їзд є важливим для молоді, бо вони почують про цінності, які пропагував Митрополит Андрей. До участі в святі запрошуємо усіх школярів та студентів. Сподіваємось, що нам вдасться об’єднати усю небайдужу молодь, хоча б таким чином».

Організатори цього заходу мають велику надію на те, що такі з’їзди стануть щорічними.

Люта Тетяна, NovostiUA.net


Поделитесь в соцсетях: