Сьогодні вже ні для кого не новина, що вік користувачів комп'ютера стрімко молодшає, і це не дивно, адже наші діти буквально з пелюшок звикають до різного роду гаджетів і комп'ютерної техніки. Спочатку малюк спостерігає як батьки щось роблять за допомогою комп'ютерів, телефонів, смартфонів і планшетів, а потім починає проявляти більше активний інтерес.

Уже трирічні і чотирирічні малюки з великим інтересом грають з батьківськими смартфонами, зрозумівши, що з цієї загадкової коробочки з кнопочками і без можна витягти різні звуки і побачити яскраві картинки. Старші діти починають освоювати комп'ютер або ноутбук по-новому. Сьогодні є маса дитячого контенту в інтернеті, наприклад, розвиваючі ігри та розмальовки, а управлятися з веселими завданнями допомагають компютерна клавіатура і мишка, що також приносить дітям користь в розвитку дрібної моторики рук. Однак існують досі суперечки і побоювання щодо того, а чи варто дитину дошкільного віку взагалі підпускати до комп'ютера, ноутбука або планшета? На ці запитання відповідають психологи, які дають батькам цінні рекомендації з приводу дружби дитини і комп'ютера.

Покоління користувачів


Як не крути, а світ дуже змінився з часів молодості наших батьків та й нас самих, а наші діти є вже громадянами нового світу, світу нових технологій. Звичайно, ви можете захищати свою дитину від чого завгодно, так і від комп'ютерів та іншої техніки, але чи варто вдаватися до таких радикальних заходів? Ні в якому разі!

Головне - це всьому знати міру. Підрослого малюка можна познайомити з комп'ютером, пояснити йому як все працює, як функціонує, наприклад, клавіатура пк, адже дитині буде цікаво дізнатися щось нове. Потім потрібно помірно дозувати час проводження дитини перед монітором комп'ютера, ноутбука і обмежувати за часом ігри зі смартфоном або планшетом. Безумовно, що основний час дитячого дозвілля повинен проходити за іграми в реальному світі, активними іграми з друзями, однолітками, батьками.

Для цього у батьків маса інструментів - починаючи від особистого авторитету до сучасних барвистих іграшок, книжок, розвиваючих ігор, в які можна грати разом з дитиною. Дитячий розум допитливий, він розвивається і малюк, у якого є все необхідне для розвитку, а головне - це є вірний посил від батьків, не буде зациклюватися виключно на комп'ютерних іграх.

Висновок очевидний, знайомство дошкільника з комп'ютером може відбутися, але батьки повинні контролювати і лімітувати цей процес.


Поделитесь в соцсетях: