З 2011-го року комп’ютери Резервного банку Австралії вже декілька разів атакували хакери. При цьому атаки були досить вдалими, а деякі з них, як відомо, здійснювалися з території Китаю.

В результаті віртуальних нападів декілька комп’ютерів банківської мережі були заражені вірусами, що збирають закриту інформацію. Зокрема мали місце спроби викрасти відомості щодо каїн «Великої двадцятки», а також внутрішніх справ банку, наприклад, його стратегії на 2012 рік.

Як повідомляється на сайті банку одинадцятого березня, атаки дійсно були. Однак керівництво фінансової установи запевняє, що жодних даних не викрали, а система в цілому не зазнала ушкоджень.

За словами представника Міністерства оборони Австралії, хакери регулярно атакують різноманітні установи країни, намагаючись отримати конфіденційну інформацію про уряд, бізнес або науку. Шістдесят п’ять відсотків усіх атак, як стверджує чиновник, направлені на отримання інформації економічного характеру.

Нагадаємо, що в березні 2011-го року хакери зламали комп’ютери прем’єр-міністра, а також міністрів закордонних справ та оборони Австралії. Тоді повідомлялось, що за атаками стоїть Китай, однак офіційна влада цієї країни категорично відкинула подібні звинувачення.


Поделитесь в соцсетях: