Відомо, що вкідливі продукти харчування такі як чіпси, газовані напої та інші продукти, що містять надмірну кількість цукру, мають досить негативний вплив на мозок людини, порушуючи процес генерації нових нервових клітин.

Проте, як з’ясували спеціалісти Університету Ліверпуля, жирні кислоти Омега-3, що входять до складу риби, здатні запобігти розвитку такого впливу, стимулюючи клітини мозку, котрі відповідають за вживання їжі, навчання та пам'ять.

На початок дослідження фахівці зібрали данні попередніх досліджень стосовно цих кислот та їх впливу на зниження ваги. В результаті з’ясувалося, що вони значною мірою захищають мозок від негативного впливу шкідливих продуктів харчування, проте до схуднення не мають жодного відношення.

Автор дослідження лікар Люсі Пікавен відмічає, що зміни, спричинені вживанням продуктів з великим вмістом рафінованого цукру та насичених жирів, добре помітні в структурі головного мозку. А от у разі вживання жирних кислот Омега-3 цей негативний процес не лише зупиняється, а й повертається до початку, тобто відновлюється процес генерації нервових клітин.


Поделитесь в соцсетях: