Науковці неодноразово доводили цілющі властивості буряка. Проте зовсім нещодавно з’ясувалося ще й те, що буряковий сік, в разі його щоденного вживання, здатний не лише знизити артеріальний тиск, а й знизити прогресування деменції та запобігає розвитку пухлин.

Так, дослідження вчених з університету у Вашингтоні показує, що пігмент бета ціанін, котрий у великій кількості міститься у буряку та має антиоксидантні властивості, на 12,5% уповільнює розвиток пухлини шляхом впливу на залози та клітини, запобігає появі раку молочної залози. Окрім цього дослідники університету у Північній Кароліні всиновили також те, що цей овоч здатен уповільнити прогресування деменції. Пояснюється це тим, що оксид азоту збільшує приплив крові до головного мозку.

Відомо, що буряк дуже багатий на фолієву кислоту (приблизно 75% денної норми), котра, в свою чергу, здатна запобігти розвитку хвороби Альцгеймера. Міcтить цей овоч також речовину бетаїн, котрий нормалізує секрецію шлункової кислоти, а також підвищує рівень кислотності у разі її недостатності і, навпаки, знижує її при значному перевищенні норми.


Поделитесь в соцсетях: