Вчені заявляють: ароматичні речовини, які входять до складу оливкової олії здатні на довгий період підтримувати відчуття насиченості, а, отже, запобігатимуть виникненню бажання щось з’їсти.

Довгий час фахівці з питань дієтології намагаються відшукати ідеально здоровий раціон, в результаті якого вживання висококалорійних продуктів не буде призводити до зайвої ваги, а дозволить зберегти її на нормальному рівні. Так, експеримент зі вживанням декількох продуктів харчування показує, що найкращими продуктами для збереження гарної фігури – це оливкова олія та йогурт.

Під час дослідження, яке тривало три місяці, всі учасники щоденно вживали 500 г йогурту, а також доповнювали раціон свого харчування одним з найпопулярніших жирів: рапсовою олією, вершковим маслом, салом чи оливковою олією. Результати показали, що саме йогурт з оливковою олією найбільш здатні зберегти відчуття насиченості. Кожен доброволець, який вживав ці продукти, довше відчував себе ситими і тим самим вживав меншу кількість їжі протягом дня

На думку вчених, такий результат говорить про те, що ароматичні складові оливкової олії стимулюють в головному мозку вироблення додаткової кількості гормону серотоніну, котрий впливає на відчуття насиченості.

Підкреслимо, про вплив ароматів на апетит відомо давно. Наприклад, зменшити кількість вживаних продуктів допомагає аромат м’яти.


Поделитесь в соцсетях: