З давніх-давен танці вважають символом енергійності, гнучкості та пластичності. Певне, саме тому, більшість людей роблять вибір на користь цих занять, намагаючись позбавитися зайвої ваги, нудьги чи навіть старості.

Однак, нещодавнє дослідження виявило, що сучасні заняття танцями можуть обернутися травмуваннями чи навіть переломами. Стрибки, присідання, нахили та інші різкі рухи – ось головна причина травмування та звернення до травмпунктів з переломами та забоями серед дітей різного віку. Причому навіть найменші діти страждають від цього.

За останні 20 років відмічається сплеск травм, котрі трапляються під час танців. Найпоширенішими серед них є розтягнення м’язів та зв'язок (52%), далі з 42% йдуть падіння. До того ж з’ясувалося, від якого виду танців трапляється найбільша кількість травмувань. За словами лікарів, 55% падінь, переломів та розтягнень – вина класичних танців, наприклад, степ, балет та джаз.

Достовірно у чому причина зросту травмування невідомо. Але швидше за все це штучне провокування збільшення зросту спортивних занять, зокрема, через різного роду ТВшоу.

Підсумовуючи результати, фахівці Дитячого Центру травмувань в Огайо настійливо радять добре підготуватися перед заняттями з танців.


Поделитесь в соцсетях: