Спеціалісти охорони здоров’я із Онтаріо рекомендують ввести заборону на перегляд рекламних роликів на продукти фаст-фуду та інших шкідливих продуктів. Ця заборона має стосуватися дітей віком до 12 років. Експерти впевнені: такі дії можуть запобігти поширенню випадків ожиріння серед дітей.

Також, ймовірно, що в найближчий час ресторани фаст-фуду будуть зобов’язані вказувати в своєму меню кількість калорій у тій чи іншій страві.

Піти на такі міри заставляють не втішні статистичні дані: в 2004 році в Онтаріо приблизно 27,5% дітей у віці від 2 до 17 років мали проблему надмірної ваги або ожиріння.

Відомо, що ожиріння впливає на ДНК людини, змінює його метаболізм, генетичне програмування на подальші покоління та розвитку у них цього захворювання. Так, лише одна провінція Онтаріо витратила близько 4,5 мільярдів доларів на обслуговування людей, котрі страждають від наявності ожиріння.

Нагадаємо, що більш ніж 30 років назад у Квебеці була заборонена реклама у ЗМІ іграшок та фаст-фуду, яка направлена на дітей віком до 13 років. Згідно з офіційними даними такі дії дійсно працюють. Однак, влада впевнена: важливіше звертати увагу на навчальні програми, а не на заборону.


Поделитесь в соцсетях: