Поганий сон негативно впливає на взаємовідносини в парі: зазвичай той з партнерів, хто бачить уві сні жахіття або не висипається, перетворюється на буркотуна та починає звинувачувати іншого, що йому не приділяють досить уваги або зовсім не цінують. Фахівці з Університету Берклі вирішили дізнатись, чому це відбувається.

Під час свого експерименту дослідники попросили вести щоденник сну шістьдесят сімейних пар різного віку. Учасники, яким було від вісімнадцяти до п’ятдесяти шести років, щоранку повинні були записувати не тільки, чи добре їм спалось, а й свої відчуття по відношенню до другої половинки. Виявилось, що більш роздратованими та нетерплячими були саме ті добровольці, чий сон був гірший.

Причин для поганого сну існує декілька, наприклад, шум або неспокійний психічний стан. А дехто взагалі пишається, що йому необхідно спати лише чотири або п’ять годин на добу, щоб добре себе почувати. Однак експерти наполягають, що повноцінний сон, який складає від п’яти до восьми годин щоденно, надзвичайно необхідний як для фізичного, так і для психічного здоров’я людини.

Цікаво, що сьогодні лише сорок відсотків населення нашої планети в змозі нормально виспатися, а кожен третій, нажаль, страждає на безсоння.


Поделитесь в соцсетях: