Застосування шкідливих хімікатів під час виробництва повсякденний продуктів і товарів – одна з найголовніших причин поширення багатьох захворювань. Такий висновок було представлено у докладі «Наукові данні про хімічні речовини, котрі знищують ендокринну систему організму», авторами якого є співробітники ООН та ВОЗ.

Хімічні речовини, які здатні змінювати роботу гормональної системи, зустрічаються в товарах повсякденного вжитку досить часто. У немалих дозах вони присутні у засобах особистої гігієни, косметиці, в пестицидах, електронних пристроях. Їх вплив має негативні наслідки для здоров’я організму і навіть підвищують ризик розвитку деяких видів онко хвороби, а також зміни в роботі нервової системи. Такі небезпечні речовини також можуть потрапити в навколишнє середовище через промислові, сільськогосподарські, міські відходи та при утилізації сміття.

Опираючись на такі данні глава департаменту ВОЗ по охороні здоров’я і навколишнього середовища Марія Нейра заявила про необхідність термінових додаткових досліджень для отримання більш детальної інформації щодо впливу цих речовин на здоров’я людей та навколишнє середовище.


Поделитесь в соцсетях: