Список депутатів, що «блокують» законопроекти необхідні армії

13 апреля 2016 : 10:03
Список депутатів, що «блокують» законопроекти необхідні армії
Громадський діяч, політик і журналіст Тетяна Чорновіл оприлюднила список депутатів, які блокують прийняття важливих законопроектів, спрямованих на поліпшення функціонування оборонного сектора країни.

У своєму блозі в соціальних мережах Тетяна Чорновіл піднімає важливі і гострі питання, які виводять на групу нардепів, які перешкоджають прийняттю важливих рішень.

Країна повинна знати своїх «героїв». Список депутатів, що «блокують» законопроекти необхідні армії.
Хочу підняти важливу проблему - група депутатів у ВР свідомо блокує законопроекти потрібні для оборони країни. Вони голосують проти або просто витягають картки. В результаті, «військові» законопроекти проходять дуже важко. І це при тому, що ці депутати жодного разу не виступили з критикою вже прийнятих військових законів, проти яких вони так наполегливо билися, бо ці закони дають позитивний ефект.

Ситуація настільки загострилася, що на це не можливо не звертати увагу. Адже ця «вата» ВР по-суті блокує законодавчу роботу комітету ВР з нацбезпеки і оборони.

Вони не пропускають законопроекти народжені в окопах. Їх ініціаторами часто є командири або рядові бійці, які краще всіх знають поточні проблеми та найкращі шляхи їх вирішення.

На цьому фоні група депутатів, що свідомо блокують все «військове», без розбору, виглядає дуже не морально.

Наведу конкретику. Є такий член БПП - Віктор Пинзеник, що входить в ситуативну групу «блокаторів» законопроектів для армії. Сьогодні, наприклад, приймався законопроект для отримання резервістами, що воювали на фронті соціальних виплат.

Цей законопроект – відкрита рана. Справа в тому, що на початку війни від Нацгварції на фронт потрапили резервісти. Деякі з них були поранені, більше сотні - ЗАГИБЛІ. Донині сім’ї загиблих не отримали жодної допомоги від держави, бо резервісти не мають статусу військовослужбовців на яких розповсюджуються пільги та матеріальна допомога. Мої діти щомісяця отримують 5 тисяч пенсії, діти загиблих резервістів не отримують ні копійки…

Так от, Віктор Пинзеник посмів утриматися від голосування.

Крім цього, ще два народжені в окопі законопроекти сьогодні не були включені до порядку денного.

Перший – №4210, мета якого дати командирам інструмент протидії п’янству на фронті (система застосування штрафів).

Лише в цьому році держава почала платити нормальні зарплати захисникам і у нас з’явилася можливість застосувати такий механізм підвищення дисципліни. Ми мусимо його застосувати, бо бойові втрати на фронті зараз менші, ніж смерті до яких призвело п’янство, зокрема під час водіння бойової техніки, використання зброї в стані алкогольного сп’яніння тощо.

Другий №4193 – простий і дуже потрібний законопроект, який дає можливість звільняти дезертирів в запас і тим самим звільняти місце в штатному розписі військової частини від «фантомів» для реальних бійців. Бо стала нормою ситуація, коли другий номер снайпера – «фантом», а призначити бійця на його місце, щоб прикрити спину, неможливо – штат зайнятий. Абсурд.

Це актуальні законопроекти, а депутати не дали голосів, аби просто внести їх в порядок денний. Блокувала, в тому числі, «Батьківщина». Депутати «Батьківшини», зокрема, їх лідер - Тимошенко, традиційно не пропускають «військові» законопроекти.

Також в «блокаді» №4193 в черговий раз проявилися Заліщук і Лещенко, які традиційно тиснуть кнопку «утримався», коли йдеться про військові законопроекти.

Їх колега Віктор Чумак , який також принципово не голосує за «військові» законопроекти, змінив свою «принципову» позицію і цього разу. Це при тому, що на днях він в очі обіцяв командуванню 92-бригади підтримати законопроект направлений на боротьбу з «аватарами» і на звільнення штатного розпису від дезертирів.

Я проаналізувала голосування депутатів, що найбільше проявилися, як противники «військових» законопроектів (без «Опозиційного блоку»). Ось ТОП депутатів, що найбільше перешкоджали прийняттю законопроектів потрібних для підвищення обороноздатності країни. Тобто голосували жовтою чи червоною кнопкою, не підтримуючи «військові» закони:

1. Безбах (позафракційний)
2. Новак (БПП)
3. Тимошенко (Батьківщина)
4. Кіссе (Відродження)
5. Міщенко (вже БПП)
6. Власенко (Батьківщина)
7. Чумак (вже позафракційний)
8. Немиря (Батьківщина)
9. Сотник (Самопоміч)
10. Заліщук (БПП)
11. Матіос (БПП)
12. Гуляєв (Відродження)
13. Євтушок (Батьківщина)
14. Климпуш-Цинцадзе(БПП)
15. Лещенко (БПП)
16. Пинзеник (БПП)
17. Дерев’янко (позафракційний)
18. Сироїд (віце-спікер).

Чому це відбувається? Невже тому, що наведені вище депутати діють за принципом - чим гірше для країни, тим краще для їх політичної кар’єри?

Джерело Facebook Тетяни Чорновіл

Поделитесь в соцсетях:
Обсудить новость
Нашли ошибку? Сообщите нам! Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Публикации:
  • Авторские статьи
  • Фото
  • Юмор
Ловушка для союзника или каково быть партнером США Ловушка для союзника или каково быть партнером США
11 октября 2021 | 12:03
После очередного провала политики Белого Дома в Афганистане США снова показали свою несостоятельность как союзников и
Критичный  взгляд на Критичный взгляд на "удобные" и "комфортные" украинские новостройки
09 сентября 2021 | 16:51
Реалии с жилой недвижимостью в стране на сегодняшний день таковы – жилье есть, а денег на него у рядовых украинцев нет.
Регистрация
Комментарии - 0

Последние новости