Депутати з опозиційної фракції «Батьківщина» Володимир Яворівський та Василь Позиняк підготували новий законопроект, в якому пропонують дещо змінити 73 статтю Кодексу законів про працю.

Зміни мають призначити на одне з найбільших свят православної та греко-католицької церкви Покрова Богородиці - відмічанням Дня українського воїна.

За словами авторів новації, саме Пресвяту Богородицю дуже шанували українські козаки. Крім того, на 14 жовтня припадає офіційна дата створення української повстанської армії.

Також в законопроекті запропоновано виключення з переліку святкових днів 2 травня. Як підкреслюють депутати, більшість країн святкують День міжнародної солідарності трудящих один день, або ж не відмічається зовсім. В Україні ж його святкують аж два дні.

Нагадаємо, що зовсім нещодавно лідер партії «УДАР», Віталій Кличко, заявив, що планує виступити за заборону святкування 23-го лютого та 8 березня. Так, за ініціативою народного обранця готується новій законопроект, прийняття котрого призведе до зникнення святкових дат, які нам лишилися у спадок від Радянського союзу. Таким чином, Україна отримає змогу святкувати дійсно національні свята, впевнений лідер «УДАРу».


Поделитесь в соцсетях: