Перші фінансові кредити у ломбардах України з ідентифікацією через «Дія» були видані у березні 2021 року. За цей час “Дія” масово увійшла в повсякденне користування українців з високим показником охоплення. Загалом у застосунку вже 10 млн користувачів, і ця кількість щоденно зростає.

Кожен третій клієнт ломбарду користується застосунком “Дія”

За внутрішньою статистикою ломбарду “Скарбниця” кожен третій клієнт використовує застосунок “Дія” у відділенні, отримуючи 40 бонусів за ідентифікацію.

“Близько 34% наших клієнтів підтверджують свою особу та діляться копіями цифрових документів через застосунок “Дія”. Потреба отримувати швидкий та якісний сервіс на сьогодні очевидна. Зрештою, 2021 рік показав, що працювати в умовах карантину за старими правилами видається неможливим. Саме тому ломбарди цифровізуються, впроваджують онлайн-сервіси та підтримують безготівкову економіку”, - зазначив Сергій Махота, керівник відділу інновацій компанії “Скарбниця”.

Безготівкові операції


З січня 2021 року по жовтень 2021 року ломбардом “Скарбниця” було здійснено 1 094 554 безготівкових операцій. Cashless-зростання за окремими послугами за 10 місяців вказаного періоду відобразилось у наступних відсотках:
  • Отримання кредиту на карту - 20%;
  • Погашення в кабінеті - 40%;
  • Добір в кабінеті - 16%.

Картина предметів застави в ломбарді


Картина основних предметів застави дещо змінилась, а саме: 70% це золото (35% каблучки, 25% ланцюжки, 25% браслети, 15% інші золоті вироби, брухт); 30% застав це техніка, з них: 40% – телефони, 20% – ноутбуки, 15% – планшети, 25% - інша техніка та електроніка. Зберігається тенденція постійного збільшення долі техніки серед предметів застави.

Примітно, що 92% клієнтів викуповують назад закладені речі. 60% клієнтів ломбарду «Скарбниця» - люди з рівнем достатку середній та вище середнього.

Сучасні ломбарди працюють в онлайн та офлайн режимах, пропагують cashless та нові цифрові рішення. Загалом впровадження інновацій в небанківському секторі ефективно трансформує платіжні системи та механізми безготівкових електронних платежів.

Інформаційна довідка про компанію «Скарбниця»


Компанія «Скарбниця» - провідна мережа ломбардів в Україні, заснована в 1992 році. Перший недержавний ломбард, один з лідерів ринку ломбардного кредитування, що надає послуги видачі кредиту під заставу майна. Компанія «Скарбниця» має розгалужену мережу відокремлених підрозділів по всій території України. Загалом діє близько 400 відділень у 104 містах України. Є діючим членом Всеукраїнської Асоціації ломбардів. У 2019 році очолила рейтинг надійності ломбардів і перемогла в номінації «Найінноваційніший ломбард» за версією «ТОП-100. Рейтинги найбільших».


Поделитесь в соцсетях: