Ломбарди у світі, і на території України, зокрема, з’явились дуже давно. Етимологія слова пішла від однойменної області в Італії – Ломбардія, де схожі установи були дуже поширені, і загалом започаткувались. Можна констатувати, що ще в п’ятнадцятому столітті подібну діяльність контролював сам король Франції, проте називалось це тоді дещо інакше, а саме «лихварство». На наших просторах заклади, які надавали кошти у позику з’явились вже ближче до дев’ятнадцятого століття.

«Золота скриня» з найвигіднішими умовами

Можна вважати, що в Україну ломбарди «прийшли» із Західної Європи, через Волинь. Перші такі установи були саме там. Наприклад, ломбард в м. Рівне, що здавалось досить невеличким і негустонаселеним містом, з’явились ледь не першими з усієї України.

Трохи про суть діяльності


Ломбард представляє собою установу фінансового типу, відмінну від банку, яка займається послугами надання коштів у позику на короткий проміжок часу на умовах застави майна , що наявне у заінтересованої особи – позичальника. Спеціалісти в ломбарді займаються, в першу чергу, оцінкою запропонованого їм майна, потім здійснює певні дії у процесуальному порядку із заповнення необхідних документів, та, відповідно, надає необхідну суму коштів, виходячи з вартості заставленого майна.

Речами, які заставляють у ломбард, здебільшого є коштовності, техніка або антикваріат. Відтак, працівник такої установи має бути високоспеціалізованою людиною, що мати достатньо знань для проведення експертної оцінки будь-якого різновиду майна. Наприклад, професіонали з ломбарду «Золота скриня» завжди якісно та оперативно виконують роботу, що підтверджується високим статусом цієї установи на ринку. Зокрема, даний ломбард функціонує з 2009 року та вже має свої відділення в чотирнадцятьох регіонах України. А це є свідченням того, що «Золота скриня» є дуже поширеною та постійно розвиває і удосконалює свій сервіс.

Також у договорі позики завжди зазначаються відсотки, які має сплачувати позичальник за кредитними коштами. В договорі можуть бути прописані додаткові умови його виконання, яких сторони мають безумовно дотримуватись. В ломбарді «Золота скриня» оперують, зокрема, двома видами кредитного договору: це кредит під заставу ювелірних виробів та кредит під заставу техніки. Варто зазначити, що умови кредитування в цій фінансовій установі є одними з найвигіднішими по всій країні, що постійно привертає увагу клієнтів.


Поделитесь в соцсетях: