Кількість абонентів мобільного зв’язку у грудні минулого року зросла на 1,2%, а їх загальна кількість склала майже 57,5 млн. Компанія iKS Consulting провела підрахунки, які показали, що рівень проникнення мобільного зв’язку в країні наприкінці 2012 року склав близько 126%.

Найбільшою популярністю на сьогоднішній день користується оператор «Київстар». Загальна кількість абонентів на сьогоднішній день складає понад 25 млн. За грудень 2012 року їх кількість зросла на 1,2%. Основним конкурентом «Київстару» є МТС, загальна кількість користувачів якого сягає майже 20,5 млн. абонентів. Два основних оператори мобільного зв’язку займають разом понад 80% всього внутрішнього ринку.

За останній час третій по значності оператор Life: ) майже не покращив свої показники, які залишись на рівні 7,95 млн. абонентів, що складає 13,5% ринку. Важливо звернути увагу на те, що компанія «Укртелеком» в наданні послуг мобільного зв’язку в кінці 2012 року перейшла відмітку в 1 млн. користувачів. Найкращу динаміку наприкінці минулого року продемонструвала компанія «Інтерелеком», кількість абонентів якої зросла на 18%. Такий результат був досягнутий завдяки припиненню діяльності CDMA-оператора ITC.


Поделитесь в соцсетях: