Вільні кошти, які є на рахунках, можуть працювати на того, кому вони належать. Особливо це актуально для юридичних осіб, які мають значні фінансові резерви. В такому разі управління активами корпоративних фондів необхідно виконувати таким чином, щоб максимально знизити кількість ризиків. Зробити це можуть тільки професіонали, що мають багаторічний досвід та здатні приймати коректні рішення навіть у стресових ситуаціях.

Для чого необхідне управління активами КІФ і кому можна його доручити

Найкраще з цією роботою справляються компанії, що мають великий штат профільних фахівців. Перед тим, як довірити їм кошти власної фірми, слід впевнитися в надійності, переглянувши відгуки від інших клієнтів.

Які роботи виконує КУА


Якщо було прийняте рішення довірити фахівцям управління активами корпоративних фондів, компанія повинна надати доступ к проведенню наступних операцій:
  1. Емісія цінних паперів.
  2. Аналіз наявних активів та тих, що мають потенціал для інвестування.
  3. Ведення бухгалтерського обліку.
  4. Оформлення договорів та переказ коштів.
  5. Підготовка звітів про виконану працю.

Для цього КУА надається доступ до рахунків, а також довіреність, яка дозволяє виконувати всі процедури від імені власника коштів — юридичної особи.

Чому слід перекласти обов’язки по управлінню активами на КУА


Співпраця з перевіреною компанією має наступні плюси:
  • Є можливість оцінити якість роботи фахівців до того, як довірити їм кошти фірми.
  • Для кожного проекту виділяється персональний менеджер, через якого можна находити рішення для самих різних питань, що з’являються під час роботи.
  • Спеціалісти добре знають свою сферу, в яку вони будуть інвестувати. Це можуть бути будівельні, фінансові, агрономічні чи енергетичні компанії з високою дохідністю.
  • КУА відповідає за будь-які фінансові ризики, що слугую страховкою для власника активів.

Таким чином, співпраця по управлінню активами КІФ є найбільш вдалим варіантом інвестування.

Як підібрати фахівців, яким можна довіряти


Основною ознакою надійної компанії по управлінню активами є наявність у неї ліцензії на таку діяльність. Отримати таку ліцензію можна тільки маючи профільні знання та професійний колектив.

По-друге, компанія повинна вести тільки один різновид діяльності. Не допускається поєднання управління активами КІФ з іншими роботами із суміжних сфер. Це гарантує відсутність різноманітних “сірих” схем при обслуговуванні фінансового балансу замовника.

Читайте також: Побудова міцного бізнесу з використанням перевіреного банку


Поделитесь в соцсетях: