Спасите банк "Форум"

03.07.2014, 22:32
Порошенко Петру Олексійовичу
Шановний Петре Олексійовичу!

Ми, вкладники та клієнти банку "Форум", звертаємося до Вас, як до гаранта Конституції України, з проханням захистити наші конституційні права на приватну власність, а саме - на кошти, що знаходяться на депозитних та поточних рахунках зазначеного банку.

Банк "Форум" це один з найбільших банків України по депозитам фізичних осіб, вкладниками якого є біля 130 тис. фізичних і 100 тис. юридичних осіб.
13 березня 2014 року банк визнано неплатоспроможним і введено тимчасову адміністрацію. Протягом наступних трьох місяців нам обіцяли позитивне вирішення проблеми зі збереженням наших коштів у повному обсязі і у валюті вкладу різними способами, а саме: приєднання банку "Форум" до “Укргазбанку”, створення перехідного банку, ліквідація банку з відчуженням та передачею повністю або частково активів та пасивів приймаючому банку тощо.

Однак 13 червня 2014 року Національний банк України прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку "Форум", а 19 червня Фонд гарантування вкладів оголосив про ліквідацію банку та виплату фізичним особам тільки гарантованих вкладів, що на практиці дорівнює втраті більшої частини коштів.

У той же час баланс банку "Форум" станом на 01.06.2014р. показує, що його чистих активів (у сумі 8.2 мільярда гривень після додаткового зачислення усіх необхідних резервів) є достатньо для покриття усіх, без виключення, коштів фізичних осіб, заборгованості Фонду гарантування вкладів, заборгованості Національному банку України, а також витрат по погашенню заробітної плати і частини коштів юридичних осіб, що давало підстави здійснити безоплатну націоналізацію банку шляхом безоплатного приєднання до однієї з державних банківських установ усіх його активів і відповідної частини зобов'язань у розмірі приєднуваних активів у порядку черги встановленої законом. Таким чином, державний банк отримує на свій баланс однакову суму активів та зобов'язань, не буде мати збитків від цієї операції.

В свою чергу, вкладники та клієнти банку "Форум" змогли б переукласти в приймаючому банку депозитні договори, у тому числі - довгострокові, з передбаченими штрафними санкціями у випадку їх дострокового розірвання, а юридичні особи - ще й залишитись на обслуговуванні у цьому банку.

Враховуючи викладене, прошу Вас, шановний Петре Олексійовичу, втрутитись у розв'язання наявної проблеми, вжити заходів до припинення ліквідації банку "Форум" у тому вигляді як її намагаються провести зараз, та щодо його безоплатної націоналізації шляхом приєднання усіх активів і частини зобов'язань до державного банку. Це стане вагомим кроком до відновлення довіри вкладників до банків, стабілізації банківської системи та поліпшення стану економіки України.

З повагою та надією на позитивне вирішення питання вкладник банку "Форум" Пархоменко Ю. В.
Пархоменко Ю. В.
Публикации:
  • Авторские статьи
  • Фото
  • Юмор
Ловушка для союзника или каково быть партнером США Ловушка для союзника или каково быть партнером США
11 октября 2021 | 12:03
После очередного провала политики Белого Дома в Афганистане США снова показали свою несостоятельность как союзников и
Критичный  взгляд на Критичный взгляд на "удобные" и "комфортные" украинские новостройки
09 сентября 2021 | 16:51
Реалии с жилой недвижимостью в стране на сегодняшний день таковы – жилье есть, а денег на него у рядовых украинцев нет.
Регистрация
Комментарии - 1
AnepleNal — 29 мая 2015 18:13
На многих предприятиях создавались подпольные цеха, выпускавшие неплановую продукцию, полученная от продажи которой прибыль шла в карманы директоров и их приближенных. Почувствовав всеобщее осуждение, личность забилась, заперлась и исчезла.

Не мог же этот негодяй вот так взять и исчезнуть? Ему было очень нехорошо, кружилась голова, адски урчало в желудке и мерзко тошнило.

Даже голос пропал, один хрип остался. Гингема пропустила его замечание мимо ушей. Ну, принял ты решение вернуться.

Иначе я точно прыгну сейчас за борт. Тот, правда, сначала тоже ничего не понял.

В этом месте я совсем растерялся. Путешествие вверх по крутой металлической лестнице на уровень пятнадцатого этажа заняло у меня уйму времени. Я даже и не догадалась бы, если бы воздух тайну не приоткрыл. Я ходил в школу.

Последние новости