Кожна родина намагається придбати власне житло, і коли у них з'являється така можливість, то виникає питання, де краще купити квартиру, в старому фонді або новобудові. Які аргументи беруться до уваги при виборі квартири? По-перше, звичайно ж, ціна. По-друге, інфраструктура, і по-третє, особливості ремонту, тому що більшість людей після покупки квартири роблять в ній ремонт.

Де простіше зробити ремонт: в квартирі старого фонду або новобудові?

Ремонт в квартирі старого фонду


Будинки дореволюційного періоду прийнято називати старим фондам. Оскільки вони будувалися різними способами: «ущільнені» особняки, будівлі, побудовані на кошти кредитних спілок, перероблені казарми і продовольчі склади, каретні сараї. І в підсумку, в старому фонді зустрічаються маленькі квартирки, темні прохідні кухні, коридорні системи або двоповерхові панські покої у великому будинку. І, виходячи з варіанта квартири, необхідно планувати масштаби ремонтних робіт. Але в більшості випадків потрібно капремонт з великими фінансовими витратами.

Особливості ремонту в квартирі панельного будинку


Найбільш поширені панельні будинки. Вони мають досить тривалий термін експлуатації, але мають деякі особливості ремонту:

• низька теплоізоляція вимагає її утеплення, якщо вона кутова;
• квартиру, що знаходиться в центрі, слід звукоізолювати;
• оскільки в панелях є арматура, то виникають проблеми зі свердлінням;
• при усадці будинку можуть утворюватися тріщини на стиках панелей, які необхідно усувати;
• часто неможлива перепланування, тому що багато стіни в квартирі несучі і дане питання обов'язково необхідно погоджувати з відповідними органами;

Перед початком ремонту необхідно врахувати всі перераховані нюанси, а потім визначиться з тим, чи робити ремонт своїми силами або звернутися до фахівців, які мають колосальний досвід в цій області.

Ремонт житла в новобудові


Що ж стосується квартир в новобудові, наприклад ЖК Сучасний проспект, то вони також мають свої особливості, тому що багато новобудови здаються без оздоблення. І особливістю ремонту в таких квартирах є те, що не потрібно проводити демонтаж і підготовчі роботи. В даному випадку відразу можна приступати до ремонту, якщо брати до уваги житловий комплекс Сучасний проспект. Також всі новобудови мають зручну сучасне планування, яка дозволяє мешканцям фантазувати досхочу.І це добре, коли є можливість створити квартиру своєї мрії, а не жити по стандарту.


Поделитесь в соцсетях: