Один з найважливіших аспектів розвитку кожної ферми є опорос свиноматки. Господар завжди з особливою увагою ставиться до цієї процедури, знаючи, що від неї залежить кількість здорового приплоду і майбутній прибуток. Завдання номер один - обладнати маточник для свиноматки. Без відповідного місця, одночасно міцного, стійкого, комфортного і безпечного, ретельно проконтролювати процес не вийде.

Переваги сучасного родильного станку для свиноматки


Наслідуючи досвід європейських фермерів, раціональні українські господарі використовують новітнє обладнання в своєму комплексі. Сучасний станок для опоросу вирішує відразу кілька ключових проблем:
  • втрати приплоду через тисняву;
  • нерівномірного зростання і набору ваги в гнізді;
  • занепокоєння свиноматки.

В такому загоні все продумано для комфортних і безпечних пологів, а також безпечного утримання поросят. Станок для свиноматки зручно фіксує тварину, повторюючи його анатомію. Передбачені персональні поїлка і годівниця. Клітка для свиноматки не викликає стресу. При цьому характеризується достатньою міцністю, щоб витримати будь-які удари і сильний тиск. Під свинкою нескользящая чавунна решітка, яка трохи знижує температуру тіла тварини в період лактації, полегшуючи процес. За рахунок гратчастої структури гній йде під підлогу. Бак очищається щотижня.

Поросята відокремлені від матері, але мають вільний доступ до сосок в будь-який час дня і ночі. Це захищає їх від тисняви. Клітка для опоросу встеляється спеціальними пластиковими решітками. У цьому випадку потрібні підлоги для свиней, здатні підтримувати тепло. Такою властивістю володіють полімерні матеріали.

Завдяки продуманій сучасної конструкції маточника опорос свиней завжди буде:
  • безпечним;
  • ефективним;
  • без втрат;
  • комфортним.

Важливі аспекти установки родилки для свиноматки


Чому приділити увагу при обладнанні такої важливої ​​зони на вашій фермі? Якщо той же станок для відгодівлі свиней може пережити невеликі недоробки, то в місці народження поросят все повинно бути продуманим, точним і максимально ефективним. Адже приплід знаходиться тут в перші критичні дні життя.

  1. Переконайтеся, що решітки здатні утримати свиноматку на місці.

    Тварини досить неповороткі. Щоб свиноматка не роздавила частину приплоду, особливо, якщо поповнення досить велике, важливо відокремити її від поросят. При цьому не можна доставляти тварині незручності. Верстат повинен бути надійним і зручним.

  2. Подбайте, щоб доступ до сосок був цілодобовим.

    Правильний раціон - запорука здоров'я приплоду. У мами також завжди повинні бути вода і їжа.

  3. Слідкуйте за гігієною.

    Будь-який станок для свиней має потребу в регулярному прибиранню. Для здоров'я поросят чистота ще важливіше.


Поделитесь в соцсетях: