Немало професійних працівників в деревообробці, працюючи з фугувальним верстатом, одягають шумопоглинаючі навушники, причина чого є досить простою. Для майстра, що працює за верстатом, головне бути зосередженим на своїй роботі, щоб виконувати її якісно та швидко. Проте, працюючи в шумі за стругальним станком, дуже швидко змучуєшся, починає боліти голова, тому не можливо обійтись без навушників, щоб не забути про елементарну техніку безпеки, що є надзвичайно важливо. Шум від фуганка в цеху заважає та відволікає не тільки того, хто за ним працює, а й знижує продуктивність праці усіх робітників в цеху. Не дивним є те, що навіть працівник деревообробки з багаторічним досвідом, працюючи за фуганком, може випадково призвести до травмуванняабо позбутися пальця. Велика частка усіх травмувань, що важливо, виникає саме під час роботи за б/у верстатами. Таким чином гул від фугувального верстата дуже підвищує рівень небезпеки та можливість травмувань, розсіюючи увагу майстра.

Поміж майстрів є така думка, що б/у фуганки з Євроки та радянські й відчизняні верстати є однаково хороші, навіть якщо вони з 70-х років випуску. Проте, враховуючи, що вони старі, вони сильно гудуть і є не найкращим рішенням для виробництва серед усіх новітніх альтернатив. Для вирішення цієї проблеми можна запропонувати наступні два варіанти.

Перший доволі популярний і тривіальний - якщо гудуть підшипники, то треба їх замінити. Але таке рішення не завжди вирішує повністю проблему, так як розбите посадочне місце. Як варіант, можна поставити дорожчі підшипники або розточити посадку під інакший підшипник.

Другий варіант - технологічний. Так як технології не стоять на місці, сьогодні існує така деталь, як “шумопоглинаючі пази” для фугувального верстата, який став вже обов’язковим елементом на верстатах китайського виробника. Шумопоглинаючі пази - це високотехнологічна деталь, яка розроблена спеціально для поглинання шумових хвиль від валу та підшипника та яка кріпиться біля ножового валу на фугувальних столах.

Якщо Ви є прихильником оновлювати своє обладнання або вирішили купити фугувальний верстат, ми пропонуємо замовити його у нас. Менеджери нашого інтернет-магазину promstanok.com залюбки допоможуть Вам швидко обрати найкращий варіант, виходлячи з ваших побажань.
Тепер не дивуйтеся, якщо Ваш фуганок більше не шумітиме, а продуктивність праці зросте. Бо Ви його придбали у нас!

За матеріалами promstanok.com


Поделитесь в соцсетях: