Управління торгового представника США вчора включило Україну до списку країн, де в значній мірі порушуються права інтелектуальної власності. Такі кроки можуть призвести до позбавлення нашої країни пільг, котрі відповідають умовам торгівлі на території Америки.

Так, згідно щорічному звіту організації, яка слідкує за виконанням прав інтелектуальної власності американських виробників у різних країнах світу, Україна потрапила до «пріоритетного наглядового списку».

Як пояснюється, така міра була прийнята через стрімке погіршення стану навколо захисту прав інтелектуальної власності в Україні, зокрема пов’язаних з використанням владою піратського програмного забезпечення та піратством в Інтернет мережах в цілому.

Україна вперше за 11 років стала одною з країн в списку партнерів США, котра потрапила до нього в зв’язку з погіршенням стану навколо захисту прав інтелектуальної власності та доступу на ринок.

Беручи до уваги таке положення речей торговий представник Америки Деметріос Марантіс закликав владу як найскоріше вирішити це питання та припинити негативну тенденцію.

Окрім цього було відмічено, що Україна не поводить себе конструктивно в цьому питанні, що не дозволяє досягнути значного прогресу в переговорах між країнами.

Підкреслимо, що до даного списку також ввійшли Аргентина, Алжир, Китай, Чілі, Індія, Пакистан, Росія, Венесуела та Індонезія.


Поделитесь в соцсетях: