Мексиканська громадська організація "Громадська рада в ім'я громадської безпеки та правосуддя" склала перелік найнебезпечніших міст світу. Перше місце зайняло місто Сан-Педро-Сула в Гондурасі. У середньому за останній рік на 100 тис. чоловік було скоєно 169 вбивств. Друге місце посів мексиканський курорт Акапулько. Причиною цього є той факт, що через нього проходить транспортування наркотиків із Центральної Америки в США. Громадська організація встановила, що в Акапулько на 100 тис. чоловік скоюється 128 вбивств. Трійку закриває столиця Венесуели. У Каракасі було зафіксовано 119 вбивств на 100 тис. населення.

Представники організації зазначають, що криміногенний рівень в місті багато в чому залежить від того, як місцева влада бореться з організованою злочинністю. Найбільш яскравим прикладом є мексиканське місто Сьюдад-Хуарес, яке у 2011 році розмістилося в цьому списку на другій позиції, а в 2012 поліпшило свій рейтинг на 17 позицій.

Агентство статистики Євростат встановило, що найбільш небезпечним містом Європи є Вільнюс. На другому місці після нього йде Таллін, де на 100 тис. осіб припадає 6,03 інциденту. Варто також відзначити, що раніше журнал Forbes назвав найнебезпечнішим містом США Детройт.


Поделитесь в соцсетях: