Виявляється, знущання та насмішки зі сторони начальника здатні принести шкоду не лише тому, на кого вони направленні, але й всьому колективу. До таких висновків, в результаті проведеного дослідження, прийшли американські психологи.

Так, згідно нещодавньому опитуванню вчених з Нью-Гемпширського університету, агресивне відношення керівника має значний вплив на оточуючих колег переслідуваного співробітника. Такі люди почуваються некомфортно, а це в свою чергу негативно впливає на результаті їхньої праці

У дослідженні прийняли участь 233 працівника з різних сфер діяльності: банкіри, юристи, вчителі, адміністратори та, навіть посадовці органів державної власності, котрі не змінювали місце роботи вже понад 10 років і перебували на одній посаді понад 7 років. Середній вік опитуваних складає 42 роки.

Більшість учасників повідомили про те, що їх принижують і ображають на роботі, що вони розчаровані в своїй професії, службових зловживаннях, а також у відсутності підтримки зі сторони своїх колег.

Аналіз отриманих даних підтверджує, що образа членів колективу приводить до розчарування його колег у своїй діяльності на роботі, підвищує кількість випадків службових зловживань, а також стає причиною багатьох негативних наслідків для співробітників.

Підводячи результати, психологи закликають керівників знайти інший спосіб знімати стрес в робочі часи, а не виливати свої негативні емоції на невинних підопічних.


Поделитесь в соцсетях: