Використання Інтернету на протязі тривалого часу приводить до розвитку симптомів, схожих на ті, які з’являються у наркоманів. До таких висновків прийшли дослідники Університету Суонсі, опираючись на результати проведеного дослідження.

В дослідженні прийняли участь 60 чоловік, вік яких в середньому складав 25 років. Учасники пройшли серію психологічних тестів, котрі дозволили краще дослідити рівень Інтернет-залежності, а також його вплив на розвиток депресії та тривоги. Після відповіді на всі питання, кожен учасник провів 15 хвилин у всесвітній павутині, а коли час скінчився їх відривали від Інтернету і просили пройти тестування знову. Відмічено, що кожен з них виглядав пригніченим.

Коли ж вони знову поверталися до комп’ютера, їх негативний настрій зникав.

Подібні відчуття присутні й у людей з наркотичною залежністю, у котрих зникає ейфорія після закінчення дії наркотичних речовин.

Роблячи висновки вчені заявляють, що сучасне суспільство перебуває в півнаркотичній омані у зв’язку з поширенням популярності всесвітньої мережі.

При цьому вони підкреслюють, що це передчасні висновки, котрі вимагають більше детального аналізу впливу Інтернету на функції головного мозку.


Поделитесь в соцсетях: