Досить часто жінка чує від чоловіка, що він її не розуміє. Як показують результати дослідження - це абсолютна правда.

Вчені з Германського університету провели дослідження, учасниками якого стали 22 добровольця віком від 21 до 52 років. Кожен учасник повинен був розглянути фотографії моделей різної статі, котрі мали різні емоції – від позитивних до негативних. Після цього чоловіки розповідали, які це саме були емоції. Під час їх відповідей вчені, за допомогою спеціального обладнання, сканували мозок чоловіків.

Таким чином з’ясувалося, що чоловіки значно краще відчували настрої представників чоловічої статі на зображеннях, ніж жінок.

Беручи до уваги те, що емоційний контакт проходить через погляд, вчені припускають: чоловікам значно простіше зрозуміти внутрішній стан представників сильної половини людства, а вгадати емоційний стан жінки для низ стає справжнім геройством.

Відзначимо, що це не перший дослід, направлений на пошук розшифрування жіночих емоцій чоловіками. Так, наприклад, спеціалісти університету Індіани з’ясували, що зазвичай чоловіки сприймають дружелюбне відношення жінки як сексуальний потяг.


Поделитесь в соцсетях: