Фахівці запевняють: перейти до стану медитації так само легко, як здійснити звичайну прогулянку в парку.

Так результати дослідження, організаторами якого стали вчені британського Університету Херіот-Уатт, показують, що під час прогулянок серед зелених насаджень мозок людини налаштовується на роздуми.

Учасниками дослідження стали 12 добровільних людей дорослого віку, котрі за проханням експертів здійснювали прогулянки у трьох різних районах Единбургу – у парку, по міській торгівельній вулиці та у діловій частині міста. Під час 25-хвилинної прогулянки мобільні електроенцефалографи фіксували різний емоційний стан, такий як пригнічення, замислення, збудження та зосередження.

Як з’ясувалося, саме під час прогулянки по зеленій частині міста, такі негативні емоції як досада, значне збудження виражались в значно меншій мірі. А от задумливість, навпаки, підвищувалась.

Вчені сподіваються, що отриманні результати змусять замислитись над збільшенням зон зелених насаджень на території великих міст. Завдяки чому можна буде покращити емоційний стан жителів того чи іншого населеного пункту.

Нагадаємо, раніше також був з’ясований позитивний вплив перебування на природі. Як запевняють спеціалісти Вашингтону, відпочинок серед зелені здатен зняти розумову перевтому та навіть активувати частину мозку, котра відповідає за пізнавальну діяльність.


Поделитесь в соцсетях: