Сьогодні, 31 березня, католики всього світу святкують найбільше свято віросповідання – Воскресіння Христове.

Це свято було встановлено на честь воскресіння Ісуса Христа. Для кожного окремого року дата його святкування визначається окремо згідно місячно-сонячному календарю.

В західному християнському світі притримуються григоріанського календаря і Паску святкують у першу неділю після першого повного місяця, котрий йде вже після весняного рівнодення.

Головним символом свята вважають фарбовані яйця. Ця традиція спостерігається в кожному куточку, де проживають віруючі. Згідно традиціям католиків, святять яйця в будинках прихожан в суботу. А ввечері в цей день розпочинається служба, яка триває всю ніч. Вже зранку, на Воскресіння Христове, після повернення з храмів всі розговляються. І головні страви для цього на основі яєць – омлети, яєчні, яйця зварені в круту. Шанують в цей день і м’ясні страви, а також здобний хліб.

Зранку у Пасхальну неділю повернувшись з богослужіння діти та молодь обходять дома з привітаннями та святковими піснями. Фарбованими яйцями в цей день прийнято обмінюватися з близькими та рідними людьми.

Святкування продовжується впродовж всього наступного тижня. В цей час важливо ходити на богослужіння.


Поделитесь в соцсетях: