Одною з найважливіших дат в історії культури та літератури називають 9 березня (за новим стилем) 1814 року. Саме в цей день народився один із символів України, поет, прозаїк, художник Тарас Григорович Шевченко.

Незважаючи на те, що з дати його народження минуло майже двісті років, щорічно дату його народження відзначають і нині.

Своє не дуже довге життя (поет прожив 47 років), десять років з якого він був у вигнанні, присвятив творчості, в якій відображається настрій того часу, а також проблеми, якими жили українці.

Ім’я знаменитого діяча значиться у багатьох географічних об’єктах нашої держави, навчальних закладах та інших установах України. Немало також і пам’ятників цього поета.

Для достойного відзначення 200-річчя з дати народження Тараса Шевченка, яке буде вже за рік, вперше буде видано «Кобзар», ілюстрації до якого створювали діти.

Видання, яке побачить світ у 2014 році, буде включати кращі художні роботи школярів з кожного регіону країни. Цей конкурс став частиною фестивалю «Шлях до Тараса», котрий проходить в Черкасах.

Як відмічають організатори, на місце у виданні претендували понад 350 малюнків та близько 80 декоративних робіт зі всіх куточків країни. Журі вже відібрали 12 кращих робіт, котрі доповнять книгу.

Всього ж до видання увійдуть ще десять малюнків учнів художніх шкіл Черкаської області, а також вісім робіт, які оберуть відвідувачі Інтернет сайту.

Окрім «Кобзаря» планується випуск спеціального календаря, котрий наповнять малюнки юних конкурсантів.


Поделитесь в соцсетях: