Саудівський принц Аль-Валід ибн Талал звинуватив редакцію журналу Forbes у тому, що вони недооцінили його статки. Цього року в переліку найбагатших людей світу принц з двадцятьма мільярдами доларів опинився на двадцять шостому місці.

Однак представники Аль-Валіда заявили, що експерти журналу використовували недосконалі методи оцінки. На їхню думку, у Forbes до різних людей застосовуються різні стандарти. Вони також наголосили, що в майбутньому переглянуть політику по відношенню до усіх друкованих видань та більше не мають наміру співпрацювати з оцінщиками.

«Ми довгий час відкрито працювали з журналом Forbes та декілька разів робили зауваження щодо проблем їхньої методології, яка потребує корективів. Однак наші прохання ігнорувалися протягом багатьох років, тому ми вирішили просто закрити цю тему», – відзначив Шаді Санбар, фінансовий керівник однієї з холдингових компаній, що належить принцові. Згідно з деякими даними, свої статки принц оцінює у 29,6 мільярдів доларів, що могло б забезпечити йому місце у першій десятці найбагатших людей світу.

Нагадаємо, що перше місце у переліку Forbes, що був опублікований цього понеділка, вже четвертий рік поспіль посів мексиканець Карлос Слім з 73 мільярдами доларів. Десяту сходинку зайняв француз Бернар Арно, чиї статки оцінюються у двадцять дев’ять мільярдів.



Поделитесь в соцсетях: