Останки жінки, котру вважають найбільш жахливою в світі, після майже 150 років з моменту смерті, відправлять до Мексики. Саме тут її нарешті поховають.

Юлія Пастрана, жителька Мексики, все життя страждала від розладу організму, відомого під назвою вроджений гіпертрихоз. Тіло нещасної було вкрите великою кількістю небажаного волосся. Крім того, в неї була ще гіперплазія ясен, що призвело до аномального збільшення ясен і губ жінки.

Невідомо, якою б була доля жінки якби вона народилася в теперішній час. Але Юлія жила в часи, коли дефекти розвитку людини виставляли на показ усім. Існували навіть так звані «цирки уродів», котрі їздили по всьому світу. Частиною одного з них жінка й стала.

Померла нещасна в 1860 році під час складних пологі. Але й після смерті її не залишили у спокої. Тіло, як один із експонатів, продовжувало приносити значний заробіток. В кінці кінців труп залишили зберігати в сховищі Дослідницького інституту в Осло.

Проте що тіло досі не поховане дізналася американська художниця Лора Андерсон Барбата. Завдяки її зусиллям в найближчий час труп нарешті поховають в рідних місцях Юлії.


Поделитесь в соцсетях: