В епоху глобальної технічної революції та прогресу будь-яка сфера діяльності вимагає активної та продуктивної взаємодії людини з комп’ютерними системами. Попри те, що дехто критично ставиться до такої тесальної технізації та, вже можна навіть говорити, інтернетизації – ці процеси значно спрощують та покращають адміністрування, тобто управління. Виробництво, яке базується на сучасних технологіях просто не може обійтись без високоякісного обладнання, яке в свою чергу, працює за допомогою комп’ютера та спеціальних програм. Відтак, автоматизація виробництва сьогодні є невід’ємною частиною прогресивних результатів у відповідному сегменті економіки.

Автоматизація управління виробництвом – інструмент досягнення найвищого рівня

Зокрема, в науці є окремий розділ і предмет вивчення, які стосуються вищевказаного питання – це поняття «автоматизована система керування виробництвом», скорочено АСКВ. Під цим поняттям розуміють процес використання комп’ютерів в адмініструванні виробництва. Найчастіше це виявляється у застосуванні керованих верстатів або роботизований систем на виробництві.

Варто зазначити, що деякі прогресивні фабрики можуть працювати вже без залучення людської сили, тобто, є повністю автоматизованими. Це, зокрема досягається за допомогою поєднання «системи автоматичного проектування» разом з автоматизованими системами керування технологічними процесами.

Як це працює в Україні?


Сьогодні такі процеси є неймовірно актуальними. В Україні вже є компанії, які займаються тим, що допомагають виробництвам стати більш продуктивними та прибутковими шляхом залучення комплексних систем оперативного управління. До прикладу, такою компанією є Quantum International, яка є центральним постачальником прогресивних технологічних рішень для різних підприємств, які мать високі цінності та критерії якості свого виробництва та логістики. Зокрема, прозорість та віддалена керованість виробництва досягається за допомогою систем та модулів Qguar, детальніше ознайомитись з якими Ви можете, перейшовши за посиланням - https://quantum-int.com/uk/qguar-mes-upravlenie-proizvodstvom/.

У чому переваги?


Досягненнями та перевагами автоматизації є те, що забезпечується абсолютна підконтрольність усього процесу управління, застосовується система електронного документообігу, можлива інтеграції із зовнішніми системами та бізнес-процесами, а також прозорість, що виключає можливі корупційні схеми.


Поделитесь в соцсетях: