Нещодавно у виданні Journal of Neural Transmission були опубліковані результати дослідження німецьких вчених стосовно ін’єкцій ботоксу. Так, за словами експертів, більшість пацієнтів, котрі регулярно йдуть на такі процедури, цей нейротоксин з часом перестає давати очікувані результати. У значної кількості жінок в організмі також виробляються антитіла, котрі й запобігають повноцінному «замороженню» зморшок.

Вчені з'ясуваи, що такі антитіла виробляються у одної жінки із кожних 200, що приводить до постійного збільшення дози цього препарату. Причому однаково це стосується і жінок, котрі приймають цей препарат для зменшення надмірного потовиділення чи лікування спазмів.

Більш того, на інтернет-форумі Open іменитого видання British Medical Journal зявляються повідомлення інших вчених, котрі говорять, що багаторазове повторення ботоксу може викликати захисну функцію імунної системи, і в результаті ефективність процедури зводиться до нуля.

На думку Кудлип Минока лікаря з Absolute Aesthetics Clinic, що у Лондоні, пояснюється це тим, що організм пацієнтів з часом навчається розпізнавати препарат, сприймаючи його як стороннє тіло. А це, в свою чергу, призводить до прискорення його виводу з організму.


Поделитесь в соцсетях: