Поїздки в підземному транспорті мають небезпечні наслідки для здоров’я. На думку вчених, частинки пилу в повітрі метро, котрі містять метал, здатні проникати в основні тканини людського організму. Спеціалісти вважають це небезпечним не лише для легенів, але й для мозку, нирок та серця. Саме територія підземних станцій, у яких майже відсутнє провітрювання та тримається висока температура, являється ідеальним середовищем для накопичення токсичного пилу.

До таких висновків дійшли вчені з університету Саутгемптона опираючись на результати дослідження. Фахівці проаналізували частинки пилу, взяті на одній зі станцій метрополітену, та порівняли їх зі зразками, взятих в дров’яній печі та автомобільному тунелі. В результаті виявилось, що частинки, отримані на станції метро, є набагато насичені металом, такими як залізо та мідь. Між тим, найменші частинки металевих речовин можуть досягати найглибших областей легенів та, навіть, створювати бар'ер для легеневої системи.

Проте представники метрополітену в Лондоні заявляють: ніякої загрози не існує, оскільки їх власні спостереження свідчать, що вміст пилу знаходиться у межах менш ніж в третині допустимої норми.


Поделитесь в соцсетях: