Дослідники Національного інституту здоров’я в Америці з’ясували: немає ніяких достовірних фактів, які б давали чіткі рекомендації виключати вершкове масло з раціону харчування. Такого висновку вчені прийшли в результаті аналізу попереднього дослідження, яке провели експерти Австралії в період з 1966 по 1972 років.

Тоді на основі опитування за участю приблизно 500 чоловіків віком до 60 років, що перенесли інфаркт, практично половині з них було порекомендовано замінити вживання тваринного жиру на омега-6 жирні кислоти.

Проте зараз виявилось, що ті з них, котрі притримувались порад лікарів в два рази частіше помирали від хвороб серця, у порівнянні з тими, хто не відмовлявся від тваринного жиру. Вчені припускають, що причина таких подій полягає в тому, що при попаданні в організм людини ця жирна кислота перетворюється на арахідонову кислоту, котрій притаманно звільняти інші речовини, в результаті чого й розвивається сердцева недостатність.

На думку авторів дослідження отримані результати можуть дати поштовх для перегляду багатьох дієтологічних правил і рекомендацій. Проте не всі згодні з такими думками, а отже ці данні варто перевірити більш детально.


Поделитесь в соцсетях: