Хімікати, котрі щоденно потрапляють до нашого організму разом з продуктами харчування, здатні негативно вплинути на гормональну систему люди. Особливо це стосується дітей.

До таких висновків прийшли фахівці Всесвітньої Організації охорони здоров’я. В результаті проведеного дослідження вони заявляють про те, що пестициди, пластифікатори й добавки в продуктах харчування містять хімічні речовини, котрі знищують ендокринну систему.

Такі речовини діють як синтетичні гормони, котрі в свою чергу впливають на обмін речовин людини і потрапляють у кров, тим самим призводячи до змін в організмі. Так, дослідивши вплив однієї з найпопулярніших хімічних речовин бісфенолу А, котрий здатен імітувати гормон естроген, на лабораторних тваринах, вчені виявили, що в результаті змінюється ігрова поведінка, зменшується кількість сперматозоїдів, послаблюється гендерна різниця, проявляються симптоми гіперактивності і навіть стимулюється розвиток рака передміхурової залози.

Ця шкідлива речовина потрапляє до організму з пластикових контейнерів, у яких розігрівають їжу в мікрохвильових печах, або під впливом кислого середовища, наприклад соусу. Міститься він і у пляшечка та баночках, в яких зберігають дитяче харчування.

До того, попередні дослідження показують, що бісфенол А не рідко стає причиною ожиріння, особливо серед дітей. Так, у тих дітей, у сечі яких була виявлена ця речовина мала в 2,5 рази більше шансів заробити зайву вагу.


Поделитесь в соцсетях: