Американські вчені з університету Колорадо з’ясували: аеробіка допомагає відновлювати білу речовину у головному мозку, завдяки чому уповільнюються когнітивні порушення в людей з алкогольною залежністю.

Давно відомо, що регулярні заняття аеробікою позитивно впливають на пам'ять, самоконтроль та підвищують здібності у навчанні. Найбільшою мірою такий вплив відмічається у людей похилого віку. А пояснюється це тим, що вправи захищають білу речовину у головному мозку від ушкоджень, котрі спричиняються різними захворюваннями та старінням. Подібне порушення спостерігається також і при довгочасному вживанні спиртних напоїв.

В ході дослідження вчені проаналізували данні 60 чоловік, котрі розповіли про своє ставлення до алкоголю. Результати показали, що зв'язок між вживанням спиртних напоїв та станом білої речовини в мозку залежить від кількості занять аеробікою.

Наразі вченим достовірно не відомо, чи здатні вправи захистити від ушкоджень, які спричинені алкоголем, але припускають, що такі вправи допоможуть подолаты такі порушення.


Поделитесь в соцсетях: