Багато людей, насправді, недооцінюють свою слабкість перед алкоголем. Більшість з них упевнені в тому, що споживають нормальні й нешкідливі дози алкоголю, але це не так. Нове дослідження показало, що багатьох людей можна просто назвати побутовими п'яницями, бо вони в день споживають близько 3-4 доз спиртних напоїв, як в той час денна норма становить одну дозу. Також вченим вдалося зламати стереотип, що алкоголь - це характеристика бурхливої молодості. Дослідження показало, що більшість людей, яких можна зарахувати до алкозалежних, знаходяться у віковій групі за 26 років.

Експерти з Центру по контролю захворювань встановили, що кількість побутових та соціальних п'яниць просто приголомшує, так як до цієї категорії можна віднести людей, які просто не можуть відмовити своїм товаришам в компанії за чаркою. Особливо складною ситуація є по відношенню до жінок, оскільки вони більш схильні до споживання алкоголю. Всім відомо, що представниці слабкої статі п'яніють набагато швидше. Пов'язано це, перш за все, з тим, що в їх організмі знаходиться набагато менша кількість спеціальних ферментів, які розщеплюють алкоголь.

Але алкоголь таїть у собі й інші небезпеки: отруєння, похмілля, агресія і т.д. Крім усього іншого, все більше досліджень показують зв'язок між різними захворюваннями і кількістю спожитого алкоголю.


Поделитесь в соцсетях: