З'явився набряк під оком у собаки, і життєрадісний погляд вихованця раптом засмутився? Такий симптом не повинен залишатися поза увагою власника, щоб зір і самопочуття чотирилапого друга було відмінним.

Коли є почервоніння та око сльозиться, то не варто чекати, що все пройде само собою. У такій ситуації немає місця самостійній діагностиці та лікуванню, оскільки око – важливий і складний орган. Перше, що потрібно зробити господареві собаки – записатися на прийом до спеціаліста.

Набряк очей у собаки

Набряк очей у собаки. Головні причини


Офтальмологічні захворювання, на жаль, різноманітні та нерідко виявляються несподівано. Спеціалісти виділяють найпоширеніші причини:
  • запалення та інфекції очного яблука;
  • генетичні порушення;
  • алергічні реакції;
  • вікові зміни;
  • попадання стороннього тіла;
  • травми та зовнішні впливи.
У собаки набряк очей може проявитися будь-якої миті, наприклад, після прогулянки. Причиною тому часто є попадання пилу, комах, листя, трави та іншого або укус комахи влітку. Також якщо набрякло ще й вухо, то це часто свідчить про алергію.

З віком вихованці більш схильні до очних захворювань. Так, від старості спостерігається погіршення зору, помутніння очей. Вік також впливає і організм у цілому.

Регулярні огляди у ветеринарного офтальмолога допоможуть запобігти розвитку захворювань та зберегти ясний погляд вашого вихованця.

Набряк очей у собаки. Симптоми, які не можна ігнорувати


Помітити перші симптоми набряку очей у домашнього улюбленця не важко. Коли у собаки набрякло під оком, то змінюється її настрій, тварина може виглядати сумною або стурбованою. При цьому одразу варто оглянути очі.

Як зрозуміти, що є симптоми офтальмологічних захворювань:
  • помутніння ока, поява блакитнуватого відтінку;
  • почервоніння, слизові чи гнійні виділення;
  • поява світлої плівки на очах;
  • зіниці збільшені та не реагують на світло;
  • повіка на оці припухла, постійно прикрита.
Будь-яке відхилення, пов'язане з очима, потребує уваги фахівця. Інакше навіть легке нездужання перетвориться на хронічне захворювання.

Що робити власникам, якщо є набряк очей у собаки?


Будь-який форум заводчиків собак містить безліч порад про те, чим лікувати захворювання очей. Дотримуватися таких рекомендацій дуже небезпечно для здоров'я тварини. Те, що допомогло в одному випадку, може зашкодити в іншому. Тому запис до фахівця – важливий крок власника собаки.

Після обстеження в офтальмологічній клініці можливе лікування в домашніх умовах. Лікар підбирає ліки та дозування, які приймають або капають згідно з рекомендаціями. Таке лікування досить комфортне та ефективне.

Лікування очних захворювань починається відразу після діагностики та добору ліків. Це можуть бути краплі, таблетки чи препарати в іншій формі. Нерідко проводяться різні процедури, наприклад промивання.

Кожні ліки призначаються лише після ретельного обстеження. Наприклад, гнійний кон'юнктивіт лікується антисептичними розчинами, протимікробними препаратами. Тривалість курсу визначається індивідуально.

Терра Вет – ветклініка у Харкові, яка оснащена сучасним та точним обладнанням для діагностики та лікування складних захворювань. Ви можете бути впевнені в тому, що ветеринар-офтальмолог (Харків) знайде підхід саме до вашого вихованця та процедури будуть максимально успішними.

Читайте на тему: Кінологи визначили найрозумнішу породу собак


Поделитесь в соцсетях: