Прийнято вважати, що аби дізнатися вік собаки необхідно помножити її вік на сім людських років. Однак, насправді, все зовсім не так, запевняють дослідники, реальна формула розрахунку є більш складнішою. Вся справа в тому, що тривалість життя цих тварин залежить від їх породи, адже відомо: тварини невеликих розмірів живуть довше, ніж великі.

У собак великих порід термін досягнення дорослого віку складає два роки, але після цього їх життя може продовжуватись лише 4 -5 років. Інакше кажучи, якщо маленька собака старша за велику у віці до двох років, до того часу поки вона досягне п’ятиріччя, вона буде молодшою за неї. До такої думки схиляється доцент кафедри терапії Університету штату Джорджія, Кейт Кріві.

За словами жінки, розрахунок собачого віку в співвідношенні з людським є досить складним рівнянням, котре має враховувати вік, розмір та породу, а також різні етапи життя тварин. Так, на протязі перших трьох років для маленьких собак варто вважати 12,5 років за один рік людини, для середніх – 10,5, а для великих – 9.

Для собак старших за три роки беруть до уваги ще й типи породи. Наприклад, для бульдога це значення множать на 13, 42, для німецької вівчарки – на 7, 84, а для такси – на 4,32.


Поделитесь в соцсетях: