Уявити своє життя без «мобілки» практично неможливо. Ми звикли, що смартфон із нами практично завжди, тому ми швидко можемо здійснити дзвінок, написати повідомлення, відповісти на лист електронною поштою, знайти потрібну інформацію в інтернеті, викликати таксі або перевірити погоду. Одночасно з цим вибір смартфону — доволі складне завдання. Наприклад, в каталозі інтернет-магазину «Київстар» представлені декілька тисяч смартфнів (http://shop.kyivstar.ua/ua/smartphones). Щоб не помилитися з вибором, потрібно щонайменше знати, на які параметри слід звернути увагу.

Короткий гайд із вибору нового смартфона

  • Дисплей. Зараз найбільш популярними є смартфони з діагоналлю екрана 5-5,5 дюймів. Ними доволі зручно управляти й вони оптимальним чином підходять для комфортного серфінгу в інтернеті, перегляду фото й відео, читання електронних книг, набору тексту. Перевагою буде наявність 2D або 2,5D скла, яке захищає дисплей від можливого розбиття й механічних пошкоджень.
  • Апаратна основа. Продуктивність смартфона цілком залежить від потужності процесора й об'єму оперативної пам'яті. Чип відповідає за запуск застосунків різного рівня складності. Ефективний і доступний за вартістю варіант — Qualcomm Snapdragon 425. Радимо для основного використання купити смартфон, у якому щонайменше 3 ГБ оперативної пам'яті. Такі пристрої демонструють високу швидкість роботи при одночасній роботі з декількома програмами.
  • Камера. Із кожним днем рівень мобільної фотографії виходить на якісно новий рівень. Якщо ви не плануєте роботи професійні знімки на телефон, то вам буде достатньо основної камери із роздільною здатністю 13 мегапікселів. Перевагою буде наявність оптичної стабілізації, ширококутного об'єктива, автофокусу й світлодіодного спалаху. Звісно, зараз на ринку представлені смартфони з декількома оптичними модулями (до шести як у Nokia), роздільна здатність яких сягає 48 МП, за допомогою яких можна отримати справжній шедевр мобільної фотографії.
  • Внутрішнє сховище. Чим більше вбудованої пам'яті на пристрої, тим більше даних і файлів можна на ньому зберігати. Не радимо купувати пристрої, у яких менше 16 ГБ пам'яті — понад 30% загального обсягу займають системні файли, тому для зберігання програм, документів і фотографій залишається не так багато місця. Перевагою буде можливість розширення місткості сховища за допомогою карти microSD.
  • Система захисту. Важливо звернути увагу на наявність сканера відбитків пальців, можливість розблокування пристрою шляхом введення графічного ключа або сканування обличчя. Наявність засобів захисту дає можливість обмежити доступ сторонніх користувачів до застосунків і файлів, які зберігаються на смартфоні.
  • Додаткові параметри. Якщо смартфон передбачає використання двох SIM-карт одночасно, то ви можете не перейматися вибором потрібного номеру телефону (увага! часто доводиться жертвувати однією SIM-картою, щоб використовувати карту пам'яті). Апарати останніх років випуску підтримують технологію обміну даними у мережах 4G, оснащені чипами для безконтактної оплати. Окремі моделі смартфонів супроводжуються додатковими модулями, за допомогою яких можна трансформувати апарат у мультимедійний програвач або професійну відеокамеру.

Сподіваємося, що наш короткий чек-лист допоможе вам під час вибору нового смартфона, що стане надійним помічником у роботі й відпочинку.


Поделитесь в соцсетях: